vineri, 12 decembrie 2014

Cel mai bun cadou nu vine intr-o cutie, ci este cutia in sine



Dupa ce am alergat in cautarea jucariei perfecte doar pentru a vedea cum copilul o abandoneaza, preferand in schimb cutia sa se joace iti trece inevitabil prin minte intrebarea la care nu te-ai gandit: „De ce nu i-am luat o cutie?”

Va suna cunoscut? Ei bine, nu sunteti singurii in aceasta situatie. Conform studiilor, unul din sapte parinti raporteaza ca micutii lor se joaca mai mult cu ambalajul cadoului primit decat cu jucariile din interior.
Cutia de carton este astfel o jucarie extrem de populara in randul copiilor, care a fost introdusa in Hall of Fame categoria jucarii in 2005. Generatii de copii au transformat cutiile de carton in casute pentru papusi, nave spatiale, seturi, roboti si multe altele.

De asemenea, copiilor le place orice obiect din lumea adultilor ce poate fi transformat si adaptat lumii lor, sustin mamele, dar si specialistii, ale caror idei implica reciclarea de zi cu zi in randul jucariilor. Ei ajung astfel sa se joace cu ceva care nu este in mod necesar si initial stabilit pentru ei, folosindu-si creativitatea si simtindu-se mandri si impliniti de lucrul pe care l-au facut. 

Poti de exemplu sa-ti ajuti copilul de gradinita sa-si confectioneze aripi de flurure de Halloween din carton. Nu numai ca cel mic va iubi pictura si desenul, dar, de asemenea, le va spune mandru celorlalti ca si-a creat singur costumul.